Det hele startede i 1927

I sommeren 1927 opstod der interne uoverensstemmelse mellem nogle af Dragør Borgerforenings medlemmer. Striden havde kun delvist noget at gøre med spørgsmålet om faste beboere kontra landliggerne. Mange landliggere var allerede medlem af borgerforeningen og landliggerne var også repræsenteret i borgerforeningens bestyrelse.
Af et avisreferat i Dragør Posten fra den 29. juli 1927 fremgår det, at sommerhusbeboerne mener de ikke kan "komme i kontakt med byens faste indbyggere". Avisen lader dog skinne igennem, at uoverensstemmelser nok og så skal søges i selve den måde Dragør Borgerforening afholder sin årlige fugleskydning.

Købmand Edvard Ravn, forretningsfører Axel Hermann og to sommerhusbeboere indbød derfor til et møde på Badehotellet, hvor man ville drøfte dette forhold.
Oplægget til dette møde var blevet lavet på købmand Ravns kontor på Kongevejen 6. I byen kaldte man købmandens kontor for "Det lille Rådhus". Mange lokale var overbevist om, at det var i købmandens baglokale, at byens fremtid blev bestemt og ikke på "Det store Rådhus" på Stationsvej 5.
Mødet på Badehotellet resulterede i, at deltagerne besluttede at arrangere fugleskydning på Badehotellet i august. I forbindelse med skydningen agtede man at afholde frokost og middag med damer og slutte med et bal.
Komitéen, der skulle forestå skydningen, kom til at bestå af Georg Hansen, Rudolf Elholt, Edvard Ravn, Carl Melcher og Axel Hermann. Under selve mødet på Badehotellet havde 17 interesserede allerede tegnet sig som deltagere.
Badehotellet havde på dette tidspunkt kun eksisteret i 20 år. Hotelejeren hed Chr. Nielsen.