Det hele startede i 1927

I sommeren 1927 opstod der interne uoverensstemmelse mellem nogle af Dragør Borgerforenings medlemmer. Striden havde kun delvist noget at gøre med spørgsmålet om faste beboere kontra landliggerne. Mange landliggere var allerede medlem af borgerforeningen og landliggerne var også repræsenteret i borgerforeningens bestyrelse.
Af et avisreferat i Dragør Posten fra den 29. juli 1927 fremgår det, at sommerhusbeboerne mener de ikke kan "komme i kontakt med byens faste indbyggere". Avisen lader dog skinne igennem, at uoverensstemmelser nok og så skal søges i selve den måde Dragør Borgerforening afholder sin årlige fugleskydning.

Læs mere

Alvor og spøg

Kjeld B. Nilsson
Statsminister og eks-konge
DRAGØR BORGERLIGE SKYTTELAG

Mange gange har vi i skytternes glade lag forsikret os selv, at den årlige fugleskydning er en sommerspøg
Men sandhedsværdien i afdøde Piet Heins kloge ord om ikke kun at tage spøg for spøg og alvor kun alvorligt har overlevet ham selv. Der er megen alvor gemt bag de muntre ceremonier, som nu er udfoldet i Dragør borgerlige Skyttelag gennem snart tre kvart århundrede. Og her tænker jeg ikke blot på skyttelagets oprindelige formålsparagraf med at hjælpe byens egne og landliggerne til bedre indbyrdes forståelse.

Læs mere

Steder for skydninger I Skyttelaget

Første skud mod fuglen sætte flot af Kong Flemming.

I dag skydes der hvert år på Dragør Fort, men sådan har det ikke altid været. Fra Skyttelagets start i 1927 og frem til 1965 blev der skudt på 4 andre lokaltioner, og Badehotellets have var første sted for skydningen.

Læs mere

Kronprinser

Kronprinser skyder brystet ned på fuglen.

Her er en liste over de dygtige skytter fra 1927 til 2023

Læs mere

En tilfytter

Da jeg i 1963 kom til Dragør befandt jeg mig pludselig i en ny verden, hvor alle tilsyneladende kendte hinanden. En noget uvant situation i forhold til mine første 18 år i Gentofte..
Nu blev der talt om lokale handlende, som at alle i selskabet kendte. Den og den var nu blevet gift, og det hus, du ved nok, neden i gaden var nu blevet solgt til en københavner eller en anden tilflytter.
Når jeg dengang spillede kort hos slagtermester Chr. Weber, min senere svigerfar, var det ofte med bl.a. hotelejer Dehlsen og gårdejer Zibrandtsen fra Fælledvej.

Læs mere

Middage

Frem til 1995 blev der afholdt middag i forbindelse med årets skydedag. De er gennem tiden blevet afholdt på byens restauranter


Her vises en liste:


Læs mere